Koltrast eller skata

Koltrast eller Skata

När jag promenerade i en park i Köpenhamn i helgen tittade jag upp i ett träd och fick se en svart/vit fågel. Skata tänkte jag i ren reflexion men så hörde jag hur vackert den visslade och insåg att det inte var någon skata. Den är ju visserligen vacker men låter förfärligt.

Jag blev tvungen att stanna upp, lyssna bättre och titta närmare och insåg ganska snart att det här måste vara en svart/vit koltrast, för så vackert är det inte många som kan vissla.

Jag stannade länge och begrundade fenomenet. Den var både vacker, skönsjungande och hade skapat sig en inramning av nyutslagna fruktblommor.

Det som jag vid första anblicken höll på att döma ut som tjuvaktig, skränande skata visade sig vara en intressant personlighet som gav mig ett fantastiskt möte.

Många gånger gör vi likadant när vi möter människor, det här kan bli en lärdom. Vi ska nog akta oss noga för att döma personer efter första intrycket. Det kan gömma sig så mycket vackert under ytan om man ger det tid att visa sig.

 

Nu har jag kollat fakta och förstår att svart/vita koltrastar inte är så ovanliga i städer, också det en lärdom.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0