Uttrycksfullt liv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det förvånade mig att den här bilden var den som väckte mest uppmärksamhet när jag nyligen publicerade ett antal bilder från vackra slottsparker i Danmark. (på Facebook).

Här står rader av hårt tuktade träd. Man skulle kunna tycka att de svulstiga som breder ut sina vackra grenar i ett försök att överträffa alla konkurrenter skulle fånga fleras intressen. Kanske är det så att de som låter sig slipas av livets grymheter men ändå inte ger upp utvecklar sidor som är mera tilldragande.

Vi ser det gång på gång att människor som gått igenom svåra saker har fått ett djup och en insikt som gör att de sällan förhäver sig.  De kännetecknas ofta av ödmjukhet och av förmågan att lyssna på och visa sitt intresse för andra människor. De har utvecklat en skönhet som väcker nyfikenhet hos omgivningen på grund av att de har låtit sig slipas och omdanas utan att tillåta sig drabbas av bitterhet. När en gren kapas utvecklar de ett annat sätt fungera.

 

I Ordspråksboken finns följande mening att läsa: Järn ger skärpa åt järn, människa åt människa.

Så vi ska kanske inte vara så rädda för motgången, den kan dana något vackert i oss.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0