God frukt

Maken tror alltid gott om alla människor. Han litar alltid på att det som folk säger är hela och fulla sanningen, ett drag som han nog ska vara tacksam för.

Själv utgår jag ifrån att många människor bara talar halvsanning eller kanske rent av slår en fullständig lögn i skallen på mig, kanske beroende på att jag mött människor som inställsamt ljugit mig rakt upp i ansiktet. Förnuftet säger mig att man inte får dra alla genom en kam men känslan är ibland svår att styra över.

Efter att ha råkat ut för bilstöld, handväskestöld både på arbetsplatsen och i trängsel på stan och dessutom inbrott hemma har jag utgått ifrån att jag inte kan lita på någon.  Jag ser misstänksamt på alla jag möter,  håller alltid hårt i min handväska och ser alltid till att fördela värdesakerna lite så att jag har en del i handväskan och en del i fickorna. Ändå hände det mig nyligen när jag var in på en offentlig toalett i Kristianstad att jag glömde mobilen på toaletten. Efter en halv timme upptäckte jag det och tänkte att nu är det kört, den mobilen ser jag inte mer. Men det var ändå värt att försöka så jag sökte upp maken som har en app i sin mobil där vi kunde se var min mobil fanns och när vi vände tillbaka till köpcentrat där jag glömt den visade det sig att en ÄRLIG människa hade hittat den och lämnat in den till Infocenter.

Där och då återfick jag min tro på människan. Jag blev så glad att det fortfarande finns ärliga människor. Tyvärr vet jag inte vem människan var så jag har inte kunnat tacka henne (det var nog en hon eftersom det var på damtoaletten).

Jag skulle vilja tacka henne först och främst för att hon återgav mig tron på det goda i människan, därnäst för att jag fick tillbaka all oumbärlig information som man numera bär med sig i mobilen och naturligtvis också för att jag fick tillbaka själva apparaten.

Trädet känns igen av sin frukt, sade Jesus. (Luk. ev. 6:43) Ett bra träd bär aldrig usel frukt och ett uselt träd bär aldrig god frukt.

Det är den usla frukten vi oftast hör om på de dagliga nyheterna och som tyvärr får oss att tro att den är allra vanligast men låt oss uppmärksamma alla de fina som bär god frukt. Från och med nu ska jag försöka göra det.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0