Åldringsvård via kamera

Nu har det hänt, det som man aldrig hade trott skulle bli verklighet. 

Flera kommuner har infört kameraövervakning av äldre i hemmen. I stället för mänsklig kontakt ska de äldre nu känna "trygghet" genom att en kamera ständigt blänger på dem, och det är inte en sådan här charmig kamera som bilden visar. Det liknar en liten rymdfigur med ett runt huvud och ett "öga" mitt i.

När jag såg modellen blev jag påmind om den nattlampa min pappa hade när jag var liten, det var bara det att den hade en skärm också som liknade en slokhatt. När jag vaknade på natten och hörde pappa snarka var jag säker på att det stod en liten gubbe på pappas nattbord och morrade. Nattskräcken satte sig djupt i mig och därför har jag bestämt att om jag började livet med ett skräckinjagande monster på nattbordet så ska jag INTE sluta det så också.

Ni som beslutar får säga vad ni vill men jag ska aldrig övervakas av en kamera i mitt sovrum.

Det nästa blir väl att man får en fotboja levererad den dagen man börjar ta ut pension, tänk så praktiskt att kunna sitta på ett kontor någonstans i världen och ha koll på var gamlingarna rör sig. Snart är bekymret med gamla besvärliga människor ett minne blott!

Mitt förslag, när vi nu har så många "nysvenskar" i vårt land, är att sätta dem som beslutsfattare över åldringsvården för i de flesta andra länder har man lärt sig att visa respekt för äldre människor. Den dag jag inte kan ta vara på mig själv vill jag vårdas av dessa som respekterar även äldre som mänskliga varelser.

Kameraövervakning? - NEJ Tack!

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0