Vänner är värda att offra något för

 

Facebooksidan "Att överlista Jante" sprider budskap som jag känner mig tvehågsen inför.

 

Visst , jag förstår tanken att vi har lidit under jantelagen länge nog men i längden håller det inte att sätta sig själv främst i alla lägen. Ett budskap som basuneras ut med jämna mellanrum är följande:

 

Livet är för kort för att spendera tid med människor som inte tillåter dig att vara den du är. (citat: Tomas Gunnarsson)

 

Jag vet inte hur många vänner de har, som gillar och delar det här budskapet, men jag tycker inte att jag har råd att sortera bort en så stor grupp. Jag är rädd om de vänner jag har och vill gärna behålla dem även om jag ibland får anpassa mig till deras livsrytm.

Den sociala gemenskapen handlar ju om att ge och få. Ibland ger jag efter på sådant som egentligen är viktigt för mig för anpassa mig till människor som finns i min närhet. Andra gånger blir jag ödmjukt tacksam när jag märker att de som står mig nära anpassar sig efter mina önskemål och tar hänsyn till mig.

Det är väl så att vi har de vänner vi förtjänar. Om vi kan vara lite flexibla i gemenskapen med andra så svarar de oftast med samma språk.

"Vill du ha en vän, börja med att vara en" har någon sagt (tyvärr vet jag inte vem som sagt det) Jag tror nog att jag fortsätter att försöka anpassa mig till mina vänner (med måtta). Är rädd att jag kunde bli rätt ensam annars.

Kanske summan av mina funderingar blir:

 

"Livet är för kort för att sortera bort vänner"

Mina vänner är värda att offra något för.

 

(På bilden tror jag att det är strandskata tillsammans med svanen. Det kan väl tyckas vara ett omaka par men de kan samsas ändå.)

 

 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0