Hur får man tiden att gå?

När jag gick i pension blev folk bekymrade. Hur ska du nu få tiden att gå? Frågan kom konstant från alla håll. Många började komma med förslag, du skulle kunna göra en insats här och en insats där. Ja, visst skulle jag kunna det men om man har gått och längtat ett helt liv efter att få tid att göra saker som man verkligen är intresserad av tycker jag att man borde kunna få göra det.

Hittills har jag inte haft brist på sysselsättning en enda dag, tvärtom hinner jag inte riktigt allt jag vill. Ett exempel på sådant jag vill är att skriva och fota, det är därför jag gör den här sidan. Jag är medveten om att jag inte har  särskilt många läsare men jag skriver för det fåtal som vill läsa och för mitt eget välbefinnande. 

En aktivitet som får mig att må riktigt bra är att komma ut i naturen. I det här inslaget visar jag bilder från en kajaktur i Göteborgs skärgård. 

Jag tror nog att jag skulle ångra mig på min dödsbädd om jag inte hade unnat mig möjligheten att få uppleva så mycket skönhet som det vi har sett i dag. Alla bilderna är fotade på en och samma ö, man blir förundrad att en liten ö i skärgården kan rymma så mycket och då är det här bara en bråkdel av alla bilder jag tog.

Så hur får man tiden att gå? Svaret är att att man lever så mycket man kan trots en del skavanker som vill sätta käppar i hjulet. Jag hoppas att jag aldrig ska sitta och vara bitter över att jag inte fick möjlighet att göra det jag ville och behövde.

 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0