Vacker blomma med dystert budskap

I går när vi tog en långpromenad genom skogarna runt Mullsjö lyste ljungen överallt, några mörklila, några i en blekare nyans och en del helt vita.

Visst är de vackra att se på men jag blir alltid melankolisk när ljungen kommer. De är dystra budbärare som talar om att sommarn snart är slut. Ett budskap som jag inte vill höra. Jag hann knappt fatta att sommarn kommit förrän den var slut, känns det som.

Nu vet vi ju att höstarna kan vara långa och vackra och att ingenting är definitivt slut för att sommarn börjar göra sorti. Man får peppa sig med sådana tankar och så kan vi kanske lära av ljungen att när det blir dags för oss att leverera ett dystert budskap av något slag, till någon så underlättar det om vi gör det på ett vackert sätt.

Hoppas ni alla får uppleva en fin höst, men först hoppars vi på  några veckors fin sensommar. Det är inte kört än.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0