Mogen frukt smakar bäst

Grön, gulare, rödast! Säga vad man vill men odlar man tomater så är det roligt om de hinner mogna innan sommaren är slut. De senaste åren har det klarat sig med nöd och näppe tack vare att det varit soliga fina höstar. Nu håller jag tummarna att det ska hinna bli lite mogen frukt i år också, men jag känner inga krav på mig. Fröna har jag plockat ur några tomater som jag åt i våras och jorden har jag själv komposterat fram så de har inte kostat mig mer än vatten och näring.

Nästa år däremot har jag krav på mig att dra upp vackra plantor och odla med lyckat resultat för i dag har vi investerat i ett växthus. Jag känner mig nästan lite rädd, tänk om det misslyckas totalt. Har man ett växthus som ståtar i trädgården förväntar sig ju  omgivningen att man ska uppvisa praktexemplar  både av grönsaker och blommor. Aj, aj, vad har jag gett mig in på?

Hur som helst, de omogna och halvmogna frukterna är vackra att se på men de som är mogna smakar bäst. Något vi får ta till oss som har passerat bäst-före-datum.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0