Att vara sann

Den här dagen fanns det planer på att uträtta en hel del här hemma men vädret var fint och maken insisterade på att vi skulle ta ut våra kajaker, så fick det bli.

Det började så vackert, naturen visade sig från sin vackraste sida. Bilderna den gav oss predikade för mig om sannhet.  När man ser hur gamla döda grenar och vissna blad kan te sig vackra i det rätta ljuset, gick det upp för mig att det bara är genom att vara heltigenom ärliga och uppriktiga som det vackra i oss kan framträda.

Bibeln säger att vi är skapade till Guds avbilder. När jag ser hur vackert verkligheten speglar sig i vattnet tänker jag mig att vår uppgift är att återspegla Guds bild här på jorden. Som han är sann måste vi vara sanna för att den rätta bilden ska framstå. Så snart vi börjar förställa oss blir bilden falsk och grumlig och vi blir några andra än dem vi egentligen vill vara.

Men förändringar kan ske snabbt, just som vi satt och fotade solskensbilder började tunga droppar falla i vattnet. Trist kan man tycka men till och med regnet var vackert i sin oförställdhet och berättade för mig att även de dagarna vi inte orkar spegla Guds avbild kan vi betyda något ändå. Regn kan också vara vackert och framförallt nyttigt. I många delar av världen är vatten en bristvara.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 4
 • #1

  Ingegerd Norman (lördag, 16 september 2017 21:06)

  Det är precis så som du uttrycker det. Det äkta är det bästa. Finns så mycket "fake" i dessa dagar. Källgranskning är så viktigt. Du öser från den bästa källan.
  Ja vatten är en bristvara. Vad vi slösar, vi som duschar i driksvatten.

 • #2

  Margit Klehn (lördag, 16 september 2017 22:52)

  Tack för dina uppmuntrande ord Ingegerd

 • #3

  Christina Brengesjö (söndag, 17 september 2017 08:29)

  Fantastiska bilder och tänkvärda ord!

 • #4

  Margit Klehn (söndag, 17 september 2017 09:55)

  Tack Christina!