In och utsida

Min nyfikenhet på människor är stor. När jag möter människor försöker jag förstå vilka de är innerst inne och varför de har  blivit som de är. Vad har de gått igenom som format dem till just det de är i dag?

 

När vi är ute och reser tittar jag på hus som vi passerar och undrar hur det ser ut på insidan, vilka människor som bor där. Är det glada och lyckliga människor eller är det förtvivlan och tårar där innanför?

Ibland förleds man att tro att om utsidan och trädgården är välvårdad och prunkar av skönhet så är säkert insidan likadan, men så är det inte alltid. När vi har varit husspekulanter har vi ibland lockats av ett vackert hus med vacker trädgård men när man kommer innanför råder kaos, ibland så belamrat att man inte ens kan bilda sig en uppfattning om husets kvalitéer. 

Om alla resurser satsas på en vacker, välvårdad utsida kan det ändå råda kaos på insidan och om alla resurser satsas på insidan kommer ingen att få se den eftersom det inte finns någon entré som säger välkommen in.

 

Nu har jag talat om hus men jag menar att vi människor har en likhet med hus. Jag tror inte vi ska nöja oss med det ena eller andra. En del satsar, i sin iver att vara hederliga människor, allt på insidan och andra är så upptagna med att vårda sitt yttre att man glömmer insidan. Det är nog viktigt att vi vårdar båda sidor om vi vill få djupa relationer med andra människor. Jag menar inte att vi ska sträva efter några skönhetsideal men genom att vara hela och rena och göra det bästa vi kan av den utsida vi fått är chansen större att människor vill gå ett steg till och se det vackra som formats på insidan, genom de upplevelser vi gått igenom.

 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 2
  • #1

    IngegerdNorman (måndag, 23 oktober 2017 20:39)

    Huvudet på spiken igen Margit. I tv programmet Gokväll har de ett inslag torsdagar dit människor anmäler sej under vinjetten:"Gör om mej". Det är utsidan som ska ändras mycket eller litet och nya kläder sättas på. så att personen blir förvandlad. Jag brukar tänka att till insidan behövs en annan mästare .

  • #2

    Margit Klehn (måndag, 23 oktober 2017 20:45)

    Ja visst är det så Ingegerd, Det hjälper inte att pynta utsidan om det råder oordning därinne.