Ljus eller mörker

Varför vill människor så gärna syssla med det mörka?

Halloween är definitivt inget vi behöver fira i vårt land. Ja, de säger faktiskt fira men man kan väl inte kalla ett upphöjande av mörka makter för firande. Möjligen kan köpmännen tala om firande, de har ju lurat mänskligheten att lägga ytterligare lite pengar i deras kassa.

Om det är så att man behöver skrämmas och njuter av att överträffa varandra i otäckheter så är det bara att slå på nyheterna. Ingenting kan vara mörkare, dystrare och hemskare än verkligheten. 

Det vår värld behöver är ljus och hopp. Vi behöver bli flera som tror på det sanna ljuset och vågar lyfta fram det.

Märkligt i dessa tider att man kan ifrågasätta lämpligheten i att nämna Guds namn i skolorna på grund av att man absolut inte får påverka barnen, men tydligen kan man lägga fler lektionstimmar på Halloweentrams. Djävulskheter och fula masker verkar vara ok att syssla med. Hur kan man tro att barnen tar skada av att höra om en tro som ger hopp  medan de alltså inte tar skada av syssla med mörka makter? Hur har det kunnat gå så snett i vårt land?

Låt mig citera en bibelvers som står i andra Petrusbrevets första kapitel:

Så mycket fastare står nu det profetiska ordet och ni gör väl om ni aktar på det, såsom på ett ljus lyser i en dyster vildmark till dess att dagen gryr och morgonstjärnan går upp i era hjärtan. (1917 års övers. Den är mera poetisk och vacker än den nya övers.)

Om vi ska orka med den verklighet vi lever i behöver vi lyfta fram det sanna ordet som talar om det sanna ljuset. Människor behöver ett hopp.

 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0