"Ställa träskorna"...och bli Stilleben.

I dag vill jag ge er en bild att tänka på! Ett tankeväckande stilleben av en övergiven Morris. Jag nändes inte lyfta på täcket och se hur många mil den rullat, men man kan anta att den rullat många mil på danska vägar. Den har kört genom böljande landskap (som inte alls är pannkaksplatt), den har sett ringlande smala vägar genom bokskogar med åldrande träd. Den har sett den späda grönskan om våren och de brinnande nyanserna i höstens mäktiga bokskogar. Den har sett vidsträckta sädesfält och marker med betande kor. Den har sett havets vågor rulla in över de danska öarna.

Men till sist orkade den inte mer, den drog täcket över sig och hängav sig åt sina glada  minnen. Den "ställde sina träskor" som man säger i Danmark när man ger upp..

Att jag inte har skrivit på ett tag beror inte på att jag har "ställt träskorna" . Nej, tvärtom har det varit så mycket som hänt att jag inte har hunnit skriva.

Vi har bland annat varit i Danmark, där vi gratulerade svärmor som fyllde 95 år. Vi hann också med att umgås med övriga släkten och njuta det danska gemytet.

Dessutom finns det mycket vackert för ögat i Danmark. Jag tänker givetvis på naturen (Se nya bilder på startsidan) men också på den danska designen. Dansk design är snygg, stilren och praktisk både när det gäller kläder och inredning.

För att fortsätta göra reklam för Danmark så får man också enormt mycket god mat där.

Jag har alltså inte dragit täcket över huvudet och givit upp som Morrisen på bilden har gjort, tvärtom inspirerade bilden av den övergivna danska bruksbilen mig att hålla igång så länge jag kan. ( Och när man inte kan mer...varför inte då bli ett tankeväckande stilleben som berättar om gamla ljuva tider.)

 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0