Varför gillar man att ogilla?

Sanning är alltid sanning men den kan ses från olika sidor. Man kan välja att dra fram det mörkaste ur en nyhet, det som drar neråt mot bottenslammet men man kan också välja att framhålla det ljusa som sträcker sig uppåt ovanför ytan. 

På sociala medier ser man ofta ogillande inslag cirkulera runt. Ofta är det samma personer som tycker om att sprida negativa inslag och deras lilla trogna hejarklack  gillar att den som delat inslaget ogillar företeelsen.

Inslagen har ofta en rasistisk ton. Man kan få intrycket att invandrarna har stulit våra förmåner och ändå tycker jag det ser ut som att svensken har det bra när man ser på allt som konsumeras., för att inte tala om allt användbart som slängs.

Vi har så mycket att vara tacksamma för i det här landet. Nog borde tacksamhetens blomma få en chans att sträcka på sig, att få synas över allt det dystra som dagligen radas upp.

Tacksamhet är en hälsomedicin som får oss att må bra och leva längre så varför tacka nej till den.

Jag föredrar att gilla solskenshistorier som får oss på bra humör, låt oss sprida dem i stället för att gnälla.

 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0