Miljonregn över Mullsjö

Lyckan faller flest gånger på den som kan glädjas åt andras lycka.

 

I går förändrades tillvaron till synes, för många Mullsjöbor. Postkodmiljonärens största vinst någonsin hamnade hos dem som hade en lott i centrala Mullsjö.

189 personer fick dela på 175 milj. kronor lite olika fördelat beroende på olika omständigheter. Den som vann mest fick 19 milj. Vet också om några som fick "nöja sig" med 9 milj. och givetvis någon som inte nådde upp till miljonen men minst några hundra tusen fick nog de flesta vinnare.

När jag gick nere på samhället i dag märktes ingen förändring. Den isande kalla vinden blåste lika hårt på rika som på fattiga.

När det kommer så här nära börjar man reflektera och fråga sig: Blir människor med en storvinst lyckligare? Det beror på, skulle jag nog säga. Läste i tidningen att hon som vann den största vinsten hade kontakt med ett barnhem i Brasilien där hon ville satsa en del. Jag antar att det är ett klokt val för den som vill bli lycklig av sina pengar. Har sett folk förr som vunnit stora summor och förbrukat dem på nolltid och så får de börja om på noll igen, kanske olyckligare än de var innan.

Själv slapp jag pengabekymren eftersom jag bor vid sidan om det vinnande numret och dessutom sade jag upp min lottprenumeration vid nyår. Om ni undrar varför jag är lycklig ändå så beror det på att ett av mina valspråk lyder så här: Lyckan faller flest gånger på den som kan glädjas åt andras lycka."

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0