Skrivladans material på egna ben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För den som älskar att skriva men inte riktigt lyckas nå ut med sitt skrivande är varje liten publicering till glädje. Nu har novellsamlingen där jag fått plats genom en tävling som utlystes i höstas kommit ut.

Jag har inte fått den i handen än så jag har inte läst de nio författare som jag delar plats med och vet alltså inte alls hur helheten ser ut.

Min egen novell "Osynligt arv" är av det lite allvarligare slaget, den handlar huvudsakligen om mamma och mig men med fingerade namn. Uppgiften i tävlingen var att skapa en novell som beskriver en antingen redan utgiven eller en planerad bok. Jag hade börjat samla lite tankar för att skriva en roman om min uppväxt på 50-60 talet och nu tog jag chansen att skicka in en del av det till den här tävlingen. Jag vet inte om det kanske förpliktar? I så fall blir det till att jobba på min tänkta roman nu!!!

Här om dagen fick jag också besked från en tidning att de ämnar publicera mina noveller "Av ord" och "Smultron och Timotej" (Den beskriver faktiskt också en del av min barndom). Det känns roligt när något litet av allt det material som finns i min lilla  skrivlada får smyga sig ut i verkligheten och prova att stå på egna ben.

 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0