Positiva glädjespridare

Ute vräker snön ner och den är väl vacker på sitt sätt men för min del har längtan efter något annat satts i rörelse. Det var skönare förra veckan då vi hade 25 plusgrader på dagarna. (I Israel)

Nu har jag i alla fall tuktat mina skrångliga, vintervilande pelargoner. Alla skott jag kunde hitta står i vatten och nu ser jag fram emot de där små fina rottrådarna som snart ska visa sig. Så snart de fått sina rötter ska dom få jord i små krukor att sätta sina nätta fötter i.

Redan nu tycker jag att de kommer med ett positivt budskap, jag vet ju att det blir sommar en dag och att de ska sprida sin blomsterprakt i uterummet. Dagarna blir ljusare och ljusare och blommorna börjar vakna till på fönsterbrädan, det ger mig känsla av välbehag.

 

Det finns människor som har den effekten på mig också. I går kväll hade jag känslan av att något bra hade hänt, jag blev lite förvånad och började undra varför jag mådde så bra. Svaret jag kom fram till var att jag hade träffat en människa tidigare på dagen som hörde till de positiva glädjespridarna. 

Det finns en del människor som mer än andra sprider en atmosfär omkring sig som man mår bra i, kanske för att de ser och lyssnar på sina medmänniskor eller för att de valt att se positivt på sin omgivning. De är som blommor på en fönsterbräda, de gör allt för att betraktaren ska bli glad. Det är roligt att lära känna den sortens människor, även om det bara är ett snabbt litet möte kan välmåendet dröja kvar länge. Jag önskar innerligt att jag själv kunde bli den sortens glädjespridare.

 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0