Gömma i lerkärl eller...ropa på torgen?

Under vår resa i Israel och Jordanien besökte vi naturligtvis Qumran och såg platsen där man funnit Dödahavsrullarna.

Förlåt mitt högmod men när jag kom in i deras skrivrum kände jag mig hemma, det var väl inte så stor skillnad på deras rum och Margits skrivlada eller.... ja, ja jag kan ha fel. Det var viktigare skrifter de skrev och de skrev på läder som är lite mera hållbart så i deras fall fanns skrifterna som gömts i lerkärl bevarade efter 2000 år, till glädje för oss som därigenom kunde få en del av Bibelns texter bekräftade.

Att gömma sina skrivalster i lerkrukor är ju förstås ett alternativ, men tänk om ingen någonsin hittar krukorna tänkte jag så nu är det bestämt, jag ska ge ut min roman om Hagar i bokform. Arbetsnamnet är än så länge "Ökenrosen får alltid nya blad" och det är planerat att den ska komma ut under våren sommaren på Lumenos förlag.

Det var länge sedan jag skrev den. Hon har legat där i byrålådan länge min kära Hagar och ropat på att få komma ut men nu ska hon inte behöva vänta länge till.

Jag hoppas att mina eventuella läsare kommer att tycka om henne lika mycket som jag gör.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0