Ökenrosen får alltid nya blad

Nu är avtalet påskrivet av båda parter och min roman "Ökenrosen får alltid nya blad" ska förhoppningsvis resa sig på stapplande ben i några bokhyllor framåt sommaren.

Den handlar om den unga flickan Hagars möte med en obekant värld. Hon är ängslig men visar sig ha styrka nog att ta sig igenom allt som livet kastar in henne i.

 

Hagar som tvingats lämna sitt land och följa ett vandrande folk kände att hon kommit bort medan människorna omkring henne jublade över att ha kommit hem...

...Hon såg de glada dansande människorna som silhuetter mot den röd-lila kvällshimlen. Ovanför dem syntes konturerna av några snabba aftonfalkar. Deras klagande ljud skar genom luften som en kontrast till den välstämda musiken. Hon kände sig skrämd, hon visste inte om hon skulle uppfatta det som ett beskydd eller en fara att Horus, falkguden uppenbarade sig så här...

...När hon väntar patriarkens barn kommer hon i konflikt med sin husfru Sarai och flyr ut i öknen. Där upplever hon ett annorlunda möte med en ny Gud. Hon kallar honom ”Seendets Gud”. Mötet ger henne stryka att återvända och föda barnet men när Sara så småningom föder en egen son fördrivs Hagar och sonen Ismael från lägret. 

Med två tomma händer kämpar de tillsammans och överlever...

...Efter ett långt och strävsamt liv börjar livskraften sina. Ismael sänder henne till sin morbror i Egypten för att ge henne vård. Hon är för svag att protestera. Ingen hör hennes ljudlösa bön att få stanna och begravas i öknen Paran där hennes son, sonhustru och barnbarn finns.

De för mig till Egypten, tänkte Hagar. De tänker begrava mig bland Egyptens gudar. Hon greps ett ögonblick av fasa vid tanken på att möta Osiris i dödsriket. Hon såg framför sig vågen som Anubis, guden med schakalhuvudet, skulle lägga hennes hjärta på och bakom stod skrivarguden Thoth, beredd att nedteckna resultatet.

Hennes tynande kropp darrade av frossa fast hon svettades. Någon baddade henne med en fuktig duk och plötsligt blev allt ljust omkring henne och hon upplevde den där speciella närvaron av personifierad trygghet. Hon fruktade inte längre att hennes hjärta skulle vägas mot Maats fjäder. Hon visste att Seendets Gud skulle bära henne och föra henne viktlös in i sitt eviga rike.

 Frid som i en tidig morgongryning där luften är klar fyllde henne och under en rodnande himmel såg hon frodiga ökenrosor blomma på höjderna som omgav henne.

 

Nu väntar väl antagligen en tid av korrigeringar och korrekturläsning och jag letar bland mina ökenbilder efter någon bild som kan lämpa sig för omslaget, eller ska jag rent av teckna en bild? Ja, det är en del som är olöst än men processen har i alla fall börjat.

 

Om någon redan nu är redo att köpa grisen i säcken och  förbeställa böcker så noterar jag gärna det och ser till att ni får leverans så fort den kommit ut. (Planerad utgivning under våren/sommaren 2018)

 

 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 2
  • #1

    Ingegerd Normamn. (fredag, 23 februari 2018 19:37)

    Kära Margit jag väntar SPÄNT på den! Jag förbeställer. Ingegerd Norman

  • #2

    Margit Klehn (fredag, 23 februari 2018 19:43)

    Tack Ingegerd! Jag hör av mig när den kommer ut.