Vårspanande ögon

Varje morgon när jag dragit upp persiennen har han suttit där i björktoppen och spanat ut över vår trädgård.

Man skulle kunna tro att han sitter där för att kolla alla de övriga som intar vår trädgård under natt och morgontimmarna. Den kanske inspekterar rådjursspåren eller räknar hur många "kattlortar" som levereras under en natt, men jag tror knappast det. Jag har sett skator retas med kattor och det verkar Han ju inte vilja besvära sig med, då skulle det väl inte lämnas så många spår av det slaget.

Nej, jag tror nog att han spanar efter våren, han sitter där och kollar när snön ska försvinna. Han vill se de där konstiga människorna öppna sina dörrar till uterummet, han vill se dem plocka fram sina värmeljus och andra blänkande föremål så att han får någonting att stjäla.

 

...Men i dag satt han inte där! Kan det bero på att våren kom i dag, att istapparna droppade och droppade tills de inte fanns mer? Nu känner han sig lugn, han inser att det blir vår och glänsande stöldmöjligheter även i år. För min del får han gärna stjäla några värmeljus. Utomhusdagar i sol och värme är värt mer än så.

 

Välkommen vår!

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0