Frågor söker svar

När jag startade Margits skrivlada var det bland annat därför att jag ville röja upp i allt skrivet material jag hade liggande i gömmorna. Hade nog ett behov av att få ropa ut vad som rört sig i mina tankar innan det är för sent.

Små dikter och noveller går ju bra att publicera här men så kom jag till den där färdiga romanen som legat där i många år. Vad skulle jag göra med den? När den var nyskriven skickade jag den förhoppningsfullt till de stora förlagen. Jag visste inte då vad jag har förstått nu att när de får in ett manus från en blåögd dagdrömmare lägger de det genast i den boxen för inkommen post som automatiskt besvaras med ett nej när tre månader har gått.

Som så många andra i samma situation gjorde besvikelsen att jag gömde undan mitt material och försökte glömma det och åren gick men det poppade upp i mina tankar då och då. 

Förra året gick jag i gång med att läsa det igen och förvånades över att författaren till den boken verkligen var jag. Det är för bra för att kastas bort tänkte jag (Den klädsamma ödmjukheten jag en gång hade har runnit av mer och mer med åren.) och så började jag leta bland mindre förlag. Som jag redan nämnt kommer den nu att ges ut på Lumenos förlag under våren eller sommaren.

När jag här om dagen fick några förslag på hur omslaget ska utformas började det kännas lite pirrigt att min bok äntligen ska bli verklighet.

Innan jag skickade in manuset gick jag igenom det ett par gånger till och ändrade lite här och där, något kanske till det bättre och annat till det sämre. Till slut var jag så spyfärdig av allt felletande så jag bara drämde i väg det och tänkte att det får bli hur som helst. Sedan dess har jag inte orkat titta på det  men nu inser jag ju att jag snart kommer att få redaktörens synpunkter på ändringar och bävan har börjat krypa innanför skinnet. I dag tittade jag lite försiktigt på det igen och upptäckte flera retliga små fel. Det verkar vara så att ju mera man ändrar dess fler förargliga fel smyger det in men jag hoppas att jag tillsammans med redaktör och lektör ska hitta och hinna rätta alla fel innan det går i tryck.

Hur omslaget kommer att se ut är inte spikat än, det är en fråga som ännu söker svar. Jag har en favorit och förläggaren en annan så ni får helt enkelt vänta och se.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0