Det stora finns i det enkla

Eftersom vi nyligen besökte Israel vill jag bara dela med mig av några bilder från Trädgårdsgraven (Gordons Golgata) så här i påskveckan. 

Berget på första bilden kan enligt Gordon vara Golgata och graven på bild 3 och 4 tros vara graven i trädgården dit kvinnorna gick med väldoftande kryddor och oljor för att smörja Jesu kropp men han fanns inte där, han var uppstånden.

Den här trädgården ligger strax utanför det som i dag är muren till Jerusalems gamla stad. De flesta hävdar att Golgata låg på ett annat ställe som i dag ligger innanför murarna och man går vägen som kallas Via Dolorosa dit men för min del var det svårt att tänka sig in i Golgatadramat där.

Sex kyrkor slogs om utrymmet och hade byggt pråliga kyrkobyggnader över området. Här och där kunde man se en inglasad bergvägg för att visa turister en del av Golgata men ärligt talat i ett överdådigt kyrkbygge med glitter och glans är det inte lätt att se den kamp som utkämpades på Golgata. 

Det stora brukar alltid finnas i det enkla.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0