En nötväckas planer

När jag var ute och gick i går stannade jag till och samtalade lite med den här nötväckan som satt ute under sitt soltak och gick igenom vårens renoveringsplaner.

Det är väl så med oss alla när vårsolen börjar värma att vi får vi planer. Lusten att städa, förändra och odla vaknar upp ur sin vinterslummer. Man plockar fram trädgårdsmöbler och solstolar, ser över sitt förråd av odlingskärl, köper hem jord och plantor. Man vill ordna ett trevligt sommarboende så att man kan sitta ute och njuta av den årstid vi nordbor älskar så högt.

Nötväckans plan var nog att samla kvistar och annat som kunde vara lämpligt till rede åt de väntade ungarna. Jag antog att det var det den menade, för efter vår lilla pratstund flög den visslande ut och såg sig om vad som fanns i träden runt omkring och jag fortsatte min promenad, glad över att fått dela några ögonblick med en sommarplanerande vän.

En sak var vi överens om , det blev lite sen start i år men bättre sent än aldrig. Jag fick inspiration att plantera isär mina pyttesmå tomatplantor som jag nästan hade glömt bakom gardinen i sovrumsfönstret. Vet inte om det hinner bli något av dem men kanske om vi får en varm sommar.

Medan nötväckan och jag känner för att ordna litet trevligt i våra hem ger gubben utlopp för sina vårkänslor genom att byta däck på bilen. Det ena som det andra kan väl vara bra, huvudsaken att man är glad.

 

I det svala gästrumsfönstret väntar Pelargoner, Citronblomma och Hortensior ivrigt på att få komma ut

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0