Våren och jag tål varandra

När jag står framför en hasselbuske om våren och kvällssolen lyser igenom, blir jag tacksam att jag inte hör till dem som måste avstå ett sådant ögonblick.

Många människor tvingas ta medicin och till och med hålla sig inne när naturen är som allra vackrast.

"Visst gör det ont när knoppar brister" skrev Karin Boye. Det kan naturligtvis göra ont på många olika sätt. En del mår psykiskt dåligt när ljuset kommer tillbaka, andra får problem med allergi. En del är handikappade och kan inte gå ut av den anledningen så visst finns det anledning till tacksamhet när man står där och andas in våren.

Jag var på gränsen till att tycka synd om mig själv häromdagen när jag insåg att jag var tvungen att köpa ett par nya skor. Jag har säkert ett 20-tal skor i garderoben men mina fötter och ben tål inte att gå i dem på grund av div. problem, så nu hade jag bestämt mig. Jag skulle ha ett par skor till sommaren som kunde hjälpa mig att fortsätta promenera i naturen trots diverse krämpor.

Tänkte att om jag bara är villig att betala ska det väl inte bli några problem. Ganska glad i hågen steg jag in i en butik som hade väldigt mycket att välja på. Hade nog tänkt att jag skulle få titta i fred ett tag och be om hjälp när det passade mig. Men genast stegade en envis herre fram och ville hjälpa mig.

Jag suckade och räknade upp mina krav. Det ska vara en stabil sko med avlastande sula eftersom jag har artros i ländrygg och knän, det får inte vara någon söm som skaver på min Hallux valgus på höger fot och den ska vara rymlig så att jag inte får problem med nageltrång på vänster stortå. Dessutom vill jag gärna att de ska vara tuffa och se lite nätta ut.

Det var nog för stor kravlista för den stackars mannen. Han tog fasta på min Hallux valgus och kom med en sko som var supermjuk. Jag konstaterade genast att den skon kommer att tappa formen ögonblickligen. Halluxen kommer att bli det enda framträdande och där blir skon smutsig och nött på nolltid. (De 20 skorna i garderoben har gett mig en del erfarenheter)

"Vill du ha bekväma skor eller vill du vara vacker?" blev mannens replik. 

"Tack och adjö" svarade jag. En expedit som inte har tålamod att låta mig prova ett antal skor och väga för och nackdelar kan jag inte handla av, då vet jag att samlingen av oanvändbara skor i garderoben kommer att fyllas på ytterligare.

Jag gick till en annan affär och köpte mitt livs dyraste par skor, men expediten var vänlig och tålmodig och lät mig prova flera par av samma sort till och med (ibland kan det skilja litet mellan olika par av samma sort). Nu har jag dem hemma på prov och senast måndag ska jag lämna tillbaka dem om jag ångrar mig.

Ska gå och ta på dem nu och gå lite här inne med dem ifall att.... ja vi har olika problem men jag är glad att jag tål våren.

 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0