Slår alla knoppar ut?

Just nu är naturen full av knoppar som står där och bara väntar på att få slå ut i full blom.

Allra vackrast är de kanske nu när man som i en vision tänker sig hur de kommer att se ut. Ändå är det så att när de varma dagarna följs av kyla tappar man lite av tron och tänker: Ska de någonsin slå ut eller kommer det en frostnatt och förstör dem?

 

Lite så känner jag inför min roman "Ökenrosen får alltid nya blad" också.

I Februari när avtalet skrevs kändes allt så ljust och spännande. Drömmarna seglade som lätta moln genom tanken. Sedan hände inte så mycket. Efter några veckor fick jag några förslag på hur omslaget skulle se ut och valde ett av dem, sedan hände inget mera. Innan påsk förstod jag att redigeringen inte påbörjats än och gjorde själv några små korrigeringar av manuset. Förläggaren svarade genast att det skulle bli spännande att kasta sig in i uppgiften men sedan dess har inget hänt.

I dag ringde jag förläggaren och påminde om att det står utgivning vår/sommar i avtalet. 

- Jo, men det är målet svarade hon. Jag påminde om att det kommer en semestermånad då allt står still och att bara tryckningen tar minst en månad. Det höll hon med om men den skulle vara klar innan semestern.

När jag frågade om jag vågar beställa en plats på marknaden i augusti för att introducera boken, tyckte hon att det skulle jag göra. Det är bra om vi får en deadline, ansåg hon.

Jag tror att jag har mött en tidsoptimist och nu börjar jag undra: Kommer min ömmande knopp någonsin att slå ut eller kommer frostnätterna att stoppa den?

Vår är både förväntan och grusade förhoppningar.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0