Trendmedveten eller annorlunda?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bokens tankar.

När man ser sig omkring förstår man att det är ljusgrönt som är inne just nu. Alla som följer vårmodets senaste trender vet väl det. Vi är bara ett par stycken som inte riktigt orkar hänga med, vi står här och envisas med våra röda höstkläder. När vi tog på oss dem var det ju den färgen som var inne och vi tycker nog att den färgen fortfarande klär oss fint. Det var präktiga kläder som har gjort rätt för sig och de är inte utslitna än.

De där trendmedvetna grannarna som lyser så vårgrönt i solen nu, de har ju faktiskt stått nakna en längre tid så man kan  förstå dem att de var snabba att haka på när det äntligen fanns kläder att tillgå.

Jag och min röda kollega vill inte gärna visa oss nakna så vi håller hårt i våra präktiga kläder (som dessutom är översållade med paljetter i rödguld). Vi förstår nog att vi vilken dag som helst blir tvungna att haka på den gröna trenden men då ska vi gör det försiktigt.

Först trär vi det gröna floret över våra huvuden och ner ungefär halvvägs på kroppen, sedan drar vi av de röda kläderna, paljett för paljett, men inte så långt att vi blir nakna. De nedersta paljetterna får inte falla förrän vi har låtit de gröna kläderna täcka oss helt.

Det är så vi bokar tänker: Inget nytt förrän det gamla är förbrukat, och vem som helst som ser oss måste väl erkänna att det är vi som framhäver grannarnas lysande färg genom vårt mod att vara annorlunda.

 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0