Redigering pågår

Det sägs att tålamod är en författares viktigaste egenskap...och jag tror jag börjar förstå.

I februari gick jag ut och avslöjade att avtal skrivits med ett förlag och att min roman "Ökenrosen får alltid nya blad" skulle komma ut under våren sommaren.

Sedan gick veckorna och inget hände. I mars kom vi överens om hur omslagsbilden skulle se ut. Då tänkte jag att nu har processen kommit i gång men veckorna fortsatte att gå och några redaktörsutlåtanden kom inte. 

Förra veckan hade jag ett par sömnlösa nätter då jag började tvivla på projektet men så i fredags hände det..jag fick ett worddokument där första hälften redigerats och nu återstår min del av redigeringen. Det känns bra att äntligen få hugga in och göra min del av jobbet.

Efter erfarenheterna med min förra bok, barnboken "Skrumpan" (Normans förlag), var jag rädd för att allt som var mig kärt i manuset skulle förändras men Christin på Lumenos förlag har redigerat mycket varsamt så nu känner jag mig lugnare. Det är främst min kommatering som hon rättat till och ibland någon meningsbyggnad. För övrigt  bara enstaka frågor så nu känner jag mig hoppfull igen. 

Att boken skulle komma ut under våren är ju redan kört men om allt löper på som det ska nu bör den kunna komma ut under sommaren.

Jag har tänkt att jag ska finnas med på Mullsjö marknad i augusti och har redan beställt en plats. Där tänkte jag ha ett bord där jag kan signera och sälja min bok. (...Naturligtvis med en ringlande kö av intresserade...eller?)

Återkommer med en inbjudan när jag vet att allt har klaffat hela vägen fram.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0