Verklighet eller illusion?

Angående min kommande roman: Ökenrosen får alltid nya blad.

Vägen är lång från avtal till färdig bok. När avtalet är påskrivet börjar man vänta på redaktörsutlåtanden och förlaget har ju faktiskt flera böcker än min att jobba med så det kan ta tid.

Nu har jag i alla fall fått hela manuset genomgånget. Jag är tacksam att ingenting av innehållet har förändrats men lite förvånad att min kommatering var så galen. Tydligen hade jag alldeles för många komman dessutom verkar man ha ändrat inställning till bindeord sedan jag gick i skolan för hundra år sedan.

Jag har en aversion mot de flesta bindeord som jag tycker förstör den poetiska tonen i språket. 

Förläggaren ville ha in väldigt många för, och, utan, så och men i min text.

Tydligen är det nödvändigt för att inte rada för många bisatser på varandra. Jag böjde mig för argumentationen och lät de flesta finnas kvar men på några ställen vägrade jag.

Nu har jag gjort klar min genomgång och skickat tillbaka. Återstår att se om jag får bakläxa. Om det blir godkänt så är det bara korrekturläsning kvar innan den kan gå iväg till tryckeriet men det tar väl antagligen också sin tid. Dessutom ska det skrivas ett nytt avtal för under läsningens gång ändrade sig förläggaren och ville göra plats för min bok i förlaget Pärlan som jag från början hade skickat manuset till. Det blev jag naturligtvis glad för men det kan kanske sinka projektet ytterligare.

I nuläget är det svårt att tänka sig hur det blir i färdigt tryck. Blir det som fjädern på bilden eller blir det som skuggan?

Är det här projektet illusion eller verklighet? 

 

 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0