Det närmar sig

När jag kallar det här inlägget för "Det närmar sig" så tänker jag inte bara på jordgubbarna. Jag tänker också på min roman som har genomgått några av slutfaserna nu och snart borde vara klar att släppa fri, precis som jordgubben närmar sig sin mognad men måste hållas instängd tills den blir helt klar att skörda.

När det blev klart att boken skulle utges ville man ju se den i tryck så fort som möjligt men det är många procedurer som ska gås igenom först.

Nu har i alla fall både förläggaren och jag gått igenom den ett par gånger och jag har skickat tillbaka den sista genomgången till förlaget. Efter det ska den sättas och sedan ska den korrekturläsas både av redaktören och mig. Det känns lite nervöst. Kommer vi att upptäcka alla eventuella fel??? Jag håller på och läser en bok nu där en hel del små förargliga fel slunkit igenom och det känns så tråkigt.

Som jag nämnt tidigare har jag godkänt de flesta av redaktörens förslag att lägga till bindeord här och där. Jag använder sällan sådana i vanliga fall. Jag tycker de känns lite plumpa och förtar poesin i språket men jag har böjt mig för redaktörens argument att man inte får rada bisatser i en mening utan att binda samman dem med de där små envisa för, så, utan, ju och men. (som får språket att låta så platt). Mycket har tydligen förändrats i synen på språket sedan jag gick i skolan och det måste man väl böja sig för.

Nu ska det göras ett produktblad där förlaget ska presentera mig också. Maken har tagit lite foton inför det så nu är både foto och presentation inlämnat till förlaget.

För min del finns det med andra inte så mycket att göra just nu så jag får nog passa på att uträtta lite av allt det andra som samlats på hög.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0