Blodmåne

Man skulle stå på en höjd hade de kloka sagt, då skulle man få se den fantastiska blodmånen stiga över horisontens kant.

"Tok gjorde som Tok sade" (Ett av min fars gamla uttryck), vi åkte till Knaggebobacken, Mullsjö kommuns slalombacke. Där stod vi från klockan 21,30 och spanade mot sydost där fenomenet skulle synas. Flera andra hade gjort likadant men tiden gick och ingen måne syntes på den disiga himlen.

Otålig som jag är började jag gå runt och fotografera blommor och gräs. Det är alltid bättre att ägna sig åt det man har än att drömma om det man inte har tycker jag. Det blev en ny erfarenhet i min "fotokarriär", jag har aldrig tänkt tanken att fotografera i kvällskymning förut. Jag vill ju ha solen med i allt jag gör men nu lärde jag mig att saker och ting kan te sig annorlunda men ändå vara vackra även de perioder när ljuset inte är påtagligt (En viktig kunskap att bära med sig i livet).Efter en dryg timmes väntan gav vi upp och sökte oss till vatten. Först Nässjön, som är vacker i sig,  men där såg vi heller ingenting så vi drog tillbaka till Mullsjön och där fanns månen. Vakade så fint över samhälle och sjö som nu var helt omslutna av mörker.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0