Blir det sista värre än det första?

Jag har upptäckt att det är nervpåfrestande att ge sig in på författarbanan.

Först allt väntande innan man hittar ett förlag som vill satsa på idén. När man kommit så långt går det ganska snabbt att skriva kontrakt men sedan en lång väntan igen innan man får redaktörsutlåtande på texten och när man äntligen får det, är det så knappt om tid att man måste göra sina korrigeringar på nolltid för att tidsplanen ska hålla. Sedan samma procedur ett par gånger till när det ska korrekturläsas. Det värsta är att jag känner mig osäker på om jag hann upptäcka alla fel i slutändan. Det blir ju ofta så att när man ger sig in för att ändra en sak kan det uppstå ett annat fel i och med det. Datorer är bra men de är luriga och envisa också.

Nu till det stora bekymret just nu. Det är två veckor kvar till boksläpp och jag borde gå på högvarv med marknadsföring för att skapa intresse för boken, men den har inte kommit från tryckeriet än. Nu gruvar jag mig för att det kan ha blivit något fel i tryckningen. Tänk om den bara har tryck på varannan sida när den kommer, eller något annat tokigt, jag vet inte vad. Allt kan ju hända...eller? 

Jag skulle vilja se boken och hålla den i min hand innan jag går vidare. 

Ökenrosen som jag inhandlade utan blommor för ett tag sedan har stora fina knoppar nu och borde kunna blomma den 18 augusti då jag ämnar introducera min bok på Mullsjö marknad. Men nu är bekymret det omvända mot vad det var den 14 juli då jag sist skrev om det här. Tänk om jag står med en blommande ökenros men ingen bok. Det bekymret är ju större än det första.

Naturligtvis grubblar jag också på hur boken ska tas emot av läsarna. Kommer de att tycka att jag har gjort våld på Bibelns personer? Kommer de att tycka att jag har förenklat eller överdrivit problemen? Kommer de över huvud taget att gilla mitt sätt att skriv?

Det är så roligt att skriva men nu våndas jag och undrar om det är dumt att ge sig in på den här banan?

Värst av allt är att jag inte kan låta bli att fortsätta så nu har jag börjat titta på andra bibliska kvinnogestalter som kunde platsa i en roman.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0