Nu släpper jag min Ökenros

Dagen för boksläpp är inne. I morgon ska jag ansluta mig till knallarna på Mullsjö marknad. Mellan 70 marknadsknallar lanserar jag min bok. 

Känner mig lite orolig att folk bara ska gå förbi mitt bord men några säkra, som har lovat att komma, har jag i alla fall.

Min ökenros som jag undrade om den skulle blomma den 18 augusti står på min sida. Efter att knopparna i början föll av så bestämde den sig till slut för att sätta igång med sin blomning. Just nu har den fem fullt utslagna blommor och nu hoppas jag att den tål flytten till marknaden så att den får pryda mitt bord mitt emellan alla böcker.

Vad det gäller själva boken är det förstås också lite nervöst vad folk ska tycka om den. Jag är ju fostrad av en generation som alltid sade: "Vad ska folk tänka?" På den tiden, då när jag växte upp var det oacceptabelt att sälja sig själv, om man försökte med det var man "märkvärdig". Lydig som man var, stängde man in sina drömmar, låste och kastade nyckeln. 

Nu, när man ser hur dagens unga har fått lära sig att "ta plats" har jag letat upp nyckeln och låst upp, det gäller att visa vad man har i gömmorna innan det är för sent.

Hur som helst, några stycken har fått tjuvstarta och börjat läsa boken före boksläpp och till min glädje har jag fått flera positiva omdömen.

En 86-årig man som följer med på facebook och instagram var en av de första som hörde av sig och ville beställa boken. Jag skickade en till honom i måndags. På tisdagen hade han den och swishade ögonblickligen över betalning. I går torsdag ringde han och uppmuntrade mig. Han hade läst den på två dagar, kunde inte lägga den ifrån sig. Hoppas på flera sådan samtal.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0