Intryck från bokmässan

Morgondimman vilade som en förskönande slöja öv er Mullsjön på morgonen när jag kom till stationen för att resa till Göteborg.

 

 

 

 

Det var kallt men solen bröt fram genom molnen.


Tåget kom punktligt och höll tidtabellen hela vägen.

Väl framme i Göteborg mötte jag dottern på mysigt fik. Hon bjöd på kaffe och smörgås.


 

Svenska Mässan och Gothia Tower är en mäktig byggnad

 

 

 

 

 

Timmen före mig var det Peter Netterdal som signerade sin bok "Det finns en lekplats i London". I Pärlans monter.

Sammanfattning

Det är väldigt mycket folk samlade på ett väldigt stort område, man kan lätt villa bort sig mellan montrarna. Luften man andas in är begagnad även om de gjort sitt bästa för att släppa in friskluft.

Ljudnivån är hög. Många föreläsare ropar ut sitt budskap, många ideologier vill nå ut med sitt budskap men det verkar också finnas en hel del som bara skriver utan att ha något annat mål med sitt författarskap än att bli utgiven.

Samtalstonen blir hög när tusentals människor samtalar samtidigt och efter några timmar känns det skönt att få smyga ut och sätta sig i en lugn hörna på ett kafé där man kan vila fötter och öron,

Doft av nybakt bröd och mysig interiör spred fin stämning medan vi fikade fast nya mysiga fik har ju sällan hederligt gammalt kaffe utan tillagda finesser.

 

 

 

 

Min kusin Elvie var den första som infann sig i montern under min signeringstimme.

 

 

 

Meningen var att jag skulle sälja böcker på mässan men jag kom hem med en hel del också. Det var mycket som frestade i de olika montrarna.

Nu ser jag fram emot att läsa lite nya böcker och kanske komma igång med lite nytt skrivande.


Skriv en kommentar

Kommentarer: 0