Julfrid

Jag tycker om att ta en promenad i skymningen så här i advents och jultiden.

Det är så vackert med alla ljus i fönster och på verandor, det ser så fridfullt ut. Man kan nästan inte tro annat än att det råder harmoni och lycka i de hus som utstrålar så mycket ljus och värme.

Tyvärr vet vi alla av erfarenhet att det inte alltid är så. Innanför den vackra fasade finns det ibland människor som är rädda både för sig själva och varandra. Det finns ensamma människor. Det finns stora familjer i små lägenheter där någon i mängden skulle önska att få vara ensam någon gång ibland. Det finns sjukdom. Det finns oro av så många anledningar. Det finns människor som känner sig misslyckade. Det finns för högt uppskruvade krav.

Ja ni vet själva, man kan hålla på och räkna upp hur mycket som helst. Som väl är finns det också lyckliga människor och jag hoppas och tror att de ändå är i majoritet.

Mitt råd för att bevara friden i huset är: Var rädda OM varandra så behöver ni inte vara rädda FÖR varandra!

Min önskan är att alla skulle slippa känna orimliga krav på sig den här julen, att alla skulle känna den där friden som man man kan ana när man tittar in i en levande ljuslåga.

Om sanningen ska fram behöver vi bara ett tänt ljus för att julfriden ska infinna sig. Allt annat ståhej som vi tror måste finnas skapar bara ofrid, så tänd ett ljus och läs om barnet som blev oss givet, barnet som kan ge oss frid.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0