Sliten rock byts ut

Litet slitet i kanterna är det allt det gamla året, det är håligt både här och där. Färgen är inte vad den en gång var och Kalla, tunga bördor tynger det skröpliga skal som finns kvar.

Det har kostat en del att alltid finnas till hands, alltid serva oss med soliga, glada upplevelser. När sorgen ändå lyckats nästla sig in har det gamla året försökt trösta oss med sin rikedom av naturupplevelser, vänskap, kärlek, mening och vackra dagar. Vi har fått  soluppgångar, solnedgångar, månskensnätter, svalkande vindar och vågskvalp.

Ja, ska vi tänka över allt det som vi fick av det gamla 2018 så är det inte så konstigt om det verkar slitet nu. Kanske måste vi låta det gamla slitna dra sig tillbaka även om vi vill hålla kvar.

Det otäcka med tidens gång är inte bara att åren räknas som förbrukade och byts ut, en stackars människa kan tycka sig vara helt oigenkännlig i spegeln när årsringarna fylls på i en hisnande fart. 

 

Det tar emot men vi får nog ändå lov att släppa det gamla året så rikt på händelser och med trevande steg bekanta oss med det lilla bebisåret som vill komma till vår famn.

Rockar måste bytas ut ibland. Även en gammal kär favoritrock blir utsliten (Faktiskt blir favoriterna utslitna först)

Tack för allt 2018 och Välkommen 2019!

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0