Tack alla läsare av Ökenrosen

Drygt fyra månader har gått sedan DHL lastade av nio kartonger med böcker här på gården och jag undrade hur jag skulle lyckas sälja alla dessa. Nu står det två lådor kvar på vinden.

Jag inser nu att det var bra med utgivning efter sommaren. Under hösten hann närmaste kretsen köpa och läsa den och även sprida till sina vänner. Inför julen var det många som kom tillbaka och köpte både tre och fyra böcker för att ha till julklappar. 

Nu vet jag att den har lästs av alla ålderskategorier från tonår till nittioåringar. Den har fått resa till minst tre världsdelar och sju länder så långt jag vet. Jag vet också att de flesta böcker som jag sålt har lästs av minst tre till fyra personer. Naturligtvis är jag tacksam till er alla som läst den och som har gett mig så mycket positiv uppmuntran, ändå tänker man ibland att de kanske inte hade förväntat mig så mycket av en sån som mig så det är därför de utropar superlativer men då blev det förstås en stor skjuts för mitt ego när folk som läst den kom och köpte ännu fler till jul (för man köper väl inte flera böcker av hövlighet?)

Många har frågat mig om det är någon efterföljare på gång och det kan jag väl avslöja att det är något jag själv önskar och att jag har ideér men om det blir något beror ju på om första upplagan av Ökenrosen blir såld. Annars är det knappast något förlag som är intresserade av en uppföljare. För att det ska bli verklighet behöver jag komma utanför mina vänners och deras vänners krets och då behöver jag be er om lite hjälp. Bland oss "småförfattare" brukar den här uppmaningen om fem sätt att hjälpa en författare cirkulera och nu tar jag mig friheten att sprida den vidare. De första uppmaningarna har ju de flesta av er redan uppfyllt och en del tänker nog: Jag kan inte skriva en recension men det behöver inte vara så märkvärdigt. Hos de flesta nätbokhandlar som t.ex. Bokus, Ginza m.fl. kan man gå in och sätta sitt betyg (1-5 stjärnor) och där kan man med bara några få ord beskriva vad man tycker. Om man vanligtvis läser mycket böcker kan boktipset.se  vara ett intressant forum också.

Man kan också gå till sitt bibliotek och fråga efter den, många bibliotek lyssnar på läsarnas önskningar. Hittills finns den bara på Jönköpings stadsbibliotek vad jag vet. (Mullsjö bibliotek har köpstopp.)

TACK till er alla som stöttat mig och vill ni ge mig några "stjärnor" här och där så är jag ännu mer tacksam eftersom jag är rädd att det kan bli lite stiltje i handeln framöver när första intresset lagt sig.

 

(Tips till er som inte har köpt den! Nätbokandeln www.arken.se säljer den för 109:-, jag antar att det är ett tryckfel för det är under produktionspriset men kan väl vara värt ett försök.)

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0