Koncentrera blicken!

Det blev ingen brasa på sista april i år på grund av eldningsförbudet men det blev ändå fint.

I den vindstilla kvällen tog maken och jag en promenad ner mot sjön tillsammans med son och sonson. Fåglarna kvittrade, träden vinkade med sina späda löv, blommorna lyste på marken och allt det här kunde vi se i Mullsjöns vattenspegel.

När solen gick ner förvandlades himlen till den brasa vi inte fick tända på marken.

Tyvärr befann vi oss inte längre vid sjön när himlen lyste som vackrast och jag var besviken över att vi befann oss mitt emellan ett par hustak som inte ägde någon särdeles skönhet när himlen visade sitt skådespel. Trots det fick jag en vacker bild och det säger mig att vi ska lära oss att koncentrera blicken på det som är väsentligt.

Det finns mycket i den här världen som vi kan klaga på och stirra stint på men då missar vi kanske det vackraste i livet. Koncentrera i stället blicken på det som är vackert och beskär din bild så att det anskrämliga inte stör vyn.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0