53 000 steg av tacksamhet

Stigarna runt Mullsjö har beströtts med tacksamhet den här veckan.

För en vecka sedan rullade ambulanspersonalen in mig på bår på akutmottagningen på Ryhov i Jönköping. Därifrån skickades jag så småningom upp till Medicin B där man har en duktig strokeenhet som jobbar oförtrytligt. Det visade sig att jag hade flera proppar i högra hjärnhalvan men tre dagar senare (i måndags) kunde jag åka hem, då gick jag på mina egna ben ut till bilen och kände mig, om än omtumlad, som en vanlig frisk människa. När jag i dag tittar i min hälsoapp ser jag att jag har gått 53 000 steg sedan dess och varje steg har varit ett steg i tacksamhet över att jag kan röra mig fritt i den sköna försommarnaturen utan att ens behöva hjälp. Mina oturskamrater på avdelningen sitter förmodligen kvar där än i sina rullstolar och väntar på att deras hem ska handikappanpassas innan de kan komma hem.

Man vet så lite om sitt liv och man tar så mycket för givet men vilken dag som helst kan livet förändras så det gäller  att fylla sina dagar med tacksamhet och glädje så länge man kan. Glöm allt som ger anledning att klaga, låt inte det få uppta dina friska dagars tid!

Jag vill fortsätta att sätta tacksamma fotspår på alla vandringsleder runt Mullsjö så länge jag kan och jag hoppas att du som kommer efter ska känna den tacksamma atmosfären i varje andetag. Njut av livet, det är bästa sättet att tacka för det du fått!

 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0