Knorr på svansen

 

 

 

 

 

Foto: Jesper Juulsgaard

Vissa dagar vaknar man på fel sida, eller man har sovit för dåligt, eller för djupt, eller man kan hitta på vad som helst att skylla på. Det är i alla fall inte alltid roligt att börja en ny dag fast man borde ha all anledning att glädjefylld hoppa ur sängen med knorr på svansen och börja böka i dagens nya, spännande uppgifter direkt. Det är bara det att det är för hårt att böka både här och där, man försöker både det ena och andra men vad man än tar sig för så tar det emot och man kommer på sig själv med att längta tillbaka till sängen. Man skulle vilja stänga både ögon och öron och låtsas att det var natt igen.

Som väl är brukar det där gå över och den slaka svansen börjar långsamt kröka sig när man har tvingat sig att gå i gång med något. Ju fler saker man kan bocka av på "att göra listan" ju finare knorr blir det på svansen. 

Framåt kvällen kan formen ha infunnit sig om man har tur. Då börjar man visserligen bli för trött för att uträtta något men då får man ge upp om man vill. Huvudsaken är att man har fått till någon liten knorr under dagen. Då kan man lägga sig till ro och planera nästa dags svansknorrsinspiration innan slummern tar överhanden.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0