Vardagsutsikt

 

 

Det är så lätt att fastna i det vardagliga, att fästa blicken på vardagens nötta, kantstötta inredning. Man ser den avskavda färgen, dammtussarna i hörnen, väggar som blivit sjabbiga av årens slit. Allt det där som ser likadant ut dag efter dag, år efter år.

Man kan bli så trött av att se det hemtama, bekanta så man glömmer att varje liten skråma har sin historia och att det faktiskt handlar om ro och trygghet. 

Det här är mitt eget, jag har ett hem där varje vrå är bekant, där jag kan känna mig trygg och stänga, i alla fall en del, av världens oro utanför. Här får jag vara precis den jag är och behöver inte förställa mig.

 

Men man ska ändå inte glömma att se på Stockrosor, björkar, fjärilar och fåglar, eller vad det nu kan vara, som skymtar genom glasrutorna. Det finns en skönhet, ett äventyr därutanför som vi när som helst får bege oss ut i.

Vi får andas in dofterna, lyssna på ljuden, njuta av skönheten, möta andra människor, ge och ta emot leenden.

Livet är rikt om vi lyfter blicken och ser den utsikt vi ändå har mitt i vår enkla vardag.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0