Vaggad till ro i Guds gröna famn

När man vaknar efter en god natts sömn och ändå känner sig så trött så att man bara vill lägga sig, när hjärntröttheten (tegelstenen inne i huvudet) bara känns större och större och sängen är det enda som lockar är det bra att ha en man som proppsar på att vi bör passa på att utnyttja en vacker dag i naturen.

När man väl har packat matsäcken, lastat kajakerna på bilen och kommit iväg börjar det där med svajande blodtryck och hjärntrötthet att kännas som ett avlägset problem. När man sedan har blivit vaggad i Guds gröna famn en hel eftermiddag känns allting fint igen och man blir bara fylld av tacksamhet att man får leva i den här underbara världen. Allt som gjorde ont smälte bort när Guds varma blick såg på mig och själen fick ro när han nynnade i vinden medan han stilla vaggade mig, blåste på mina sår och viskade trösteord.

Visst är det mycket som hotar och vill förstöra det vackra vi fått men en sådan här dag när barn och ungdomar över hela landet, ja till och med kronprinsessan Viktoria med sin dotter Estelle har varit ute för att rensa stränder från skräp ger ändå lite hopp. Många har vaknat upp och vill vårda det som jag kallar Guds famn. Vi behöver den, det är den gröna famnen som ska rädda oss alla från stress och överansträngdhet.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0