De regnar i alla fall guld

Många människor älskar hösten, själv är jag splittrad, visserligen är det vackra färgskiftningar i naturen och luften känns ren ... men vetskapen om att det bara blir mörkare är svår att bära. Kortare dagar, längre nätter och nätt och jämt ljust mitt på dagen är inget som lyfter upp sinnet precis.

 

Vi omges av mörka scenarier dagligen. Klimatförändringarna börjar leda till katastrof i världen och just som vi började tro att mänskligheten hade blivit civiliserad visar det sig att människor krigar, mördar, sviker och bedrar mer än någonsin.

När då höstmörkret börjar dra in är det så lätt att göra paralleller mellan olika sorters mörker. Jag kan inte dra pläden om mig och njuta av höstmörkret inomhus eftersom det påminner mig om världsnöden.

Det värsta så här i början på hösten är ju vetskapen om att det bara blir mörkare och mörkare.

"Ja men det vänder" säger de positiva. Ja visst gör det men vill jag att tiden ska gå så fort? Vill jag att mitt åldrande ska skena? 

Hur som helst man får man försöka se ljust på det, det regnar i alla fall guld ur träden och om årstidsmörkret vänder så gör kanske världsmörkret det också. Historien har ju alltid följt vissa cykler. Där framme där mörkret vänder finns det stjärneljus, guld rökelse, myrra och hopp.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0