Ljus i mörkret

Nu har vi ställt om våra klockor till vintertid och mörkret faller en timme tidigare på kvällen.

Jag tror de flesta av er vet vid det här laget att jag inte tycker om mörker, varken dygnets mörker, årstidens mörker eller mörkret i den världstid vi lever i.

Den enda fördel jag kan se med mörkret är att ljusen lyser så mycket tydligare och finare. En guldlysande bokkvist kan vara en stor tröst i höstmörkret och det fina med boken är att många av dem behåller sina blad hela vintern så vi kan få en färgklick även då.

 

När jag lyssnar på nyheterna och hör om krig, uppvigling, naturkatastrofer, svält och allt annat som verkar överfalla den här världen känns det dystert men ju flera vi är som lyser ju drägligare kan världen bli att leva i. Det är ju i grunden en underbart vacker värld vi fått att leva i, vi har så mycket fint att glädjas åt.

När nu inte alla förmår att ta till sig det fina som finns utan strävar efter att förstöra och skapa lidande behövs det många ljus. Låt oss hjälpas åt att lysa på det vackra som ändå finns.

Ingen kan ensam rädda världen men tillsammans kan vi komma långt.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0