Vi seglar i dimma mot okänd framtid.

Ett år går mot sitt slut igen, ett år som på många sätt varit märkligt för mig personligen.

 

När jag ser vad jag samlat i mitt bildarkiv på startsidan inser jag att det har varit sol, regn, tårar och glädje precis som det nog har varit för de flesta av oss.

Naturen (det vill säga skapelsen och skaparen) är min stora glädjekälla och att fånga intrycken på bild. Det ger lindring när oron skaver.

Det som satt djupast spår i mig under året är nog stroken jag fick i maj månad. Först var det en stor glädje att jag levde och att jag inte fick några fysiska men, sedan kom det en sorg när jag insåg att jag var förändrad, jag hade förlorat bitar av sådana egenskaper som minne, koncentration, initiativförmåga och skaparglädje. Alla mina skrivprojekt som jag hade på gång innan dess ligger fortfarande orörda.

Jag minns att jag en gång stod och tittade på en ros som förlorat sina kronblad och insåg att det var en bild av mig. Förmågor som en gång funnits där är borta och med åldern i åtanke inser jag att det är den vägen vi går nu. Den tiden då man utvecklas och tar för sig av livet är mer eller mindre förbi.

Maken har fyllt 70 år under året som gått, jag kommer snart efter och vi har redan firat både hans och min födelsedag. I Juli bjöd vi danska släkten på middag på Herløv kro i Herlev i Danmark, där vi också bodde några fina sommardagar. Fram på höstkanten lyckades vi samla alla barnen med familjer på Blumenhof hotell i Nyköping. Det var ett perfekt familjehotell och en riktig glädjekick att få se alla barn och barnbarn ha trevligt tillsammans.

Så i det stora hela har det varit ett fint år trots allt.

En del minns vi tydligt, annat ligger i dimma och när vi ser framåt finns det inga klara bilder. Vi seglar i dimman mot en bro och vad som möter oss på andra sidan vet vi inget om men jag är ganska övertygad om att det kommer att finnas både sorg och glädje där också. 

I världen ser vi ondskan växa men det får inte förlama oss, det finns också många som kämpar för det goda. Ju flera vi blir som vill stå på det godas sida, ju mindre plats får ondskan.

Så låt 2020 bli ett år av tacksamhet och hopp då har vi alla förutsättningar att få ett fint år.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 2
 • #1

  Ellenor Olofsson (tisdag, 31 december 2019 08:56)

  Hej!
  Vad fint skrivet...... Gott nytt år!! Kram Ellenor

 • #2

  Margit (tisdag, 31 december 2019 11:05)

  Tack Ellinor!
  ...och Tack för julkortet. Vackert som alltid, roligt att se hur pojkarna växer.
  Jag fick inte iväg några julkort i år men önskar naturligtvis både dig och familjen ett riktigt Gott nytt år!