En äldre dams funderingar

Jag gömde mig, låtsades att allt var som vanligt. Jag tänkte att om ingen får veta så har det aldrig hänt. Jag ville leva i en illusion av evig ungdom. Kanske jag kunde ha lyckats om det inte vore för alla skvallertackor.

Rosten överföll mig och ropade ut: Här ser ni en som samlat beläggningar i åratal, det här kan inte putsas bort ... och spänsten sen, den är obefintlig. Den här fjädern duger inte till det den en gång var ämnad för.

Ja, jag vet det syns på mig. Jag har fyllt 70, den förhatliga siffran som gör så ont.

Visst var det roligt med alla trevliga gratulationer jag fick från familj och vänner. De flesta var trevliga men min bokklubb strödde salt i såren. Jag fick ett mail från dem där de bifogade en check på 50:- att köpa böcker för, det räcker ju till en kvarts bok i bästa fall och de gav mig tips på vad jag kunde köpa också. Till exempel " Äldre dam med onda  avsikter".

Ja, ja det var ett litet slag på käften till den som inte tycker om att höra ordet äldre men ändå har blivit det. .

Trots allt är det i alla fall så att när fjädern inte kan användas till stötdämpning mer så kan man tända ett ljus i den, det var ett tips jag såg i Helsingborg där jag gömde mig på den ledsamma dagen, så nu ska jag försöka tända ett ljus och låta rosten glittra. Alltid kan det väl uppmuntra någon.

 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 2
  • #1

    Ingrid Sandström (tisdag, 14 januari 2020 21:29)

    Du är härlig och ärlig! Jag blir imponerad när jag ser dina bilder, berörd när jag läser vad du skriver, gillar din humor och blir glad när jag ser dig! Jag är något yngre, men den här hösten (och innan dess) har inte jag heller kunnat göra det jag vill. Jag är helt säker på att du har mycket glädje kvar att sprida omkring dig även i fortsättningen. Det är väl mest här i västvärlden vi är så fixerade vid siffrorna. Hörde någon som beskrev sin ålder med att säga att man är alla åldrar man fyllt, både 10, 20, 30 etc. och visst är det sant, vi bär ju allt det där inom oss. Allt vi varit med om finns kvar! Jag vill trots vad du säger gratulera och hoppas att du får ett riktigt gott nytt år! kram

  • #2

    Margit (onsdag, 15 januari 2020 11:08)

    Tack Ingrid! ... både för gratulation och för uppmuntrande ord. Det är värdefullt med vänner som peppar och trots både med och motgångar så får vi ändå vara tacksamma för livet och allt det ger.