Tunna ord

Så har jag gjort mig lite "kaxig" igen och utgivit en ny diktsamling, den här gången blandas dikterna med många av mina naturfoton.

 

Jag vill inte påstå att jag är någon poet i verklig mening men när jag upplever naturen är det något i mig som vaknar upp och reser sig som ord i mitt innersta. Det är enkla tankar, ofta svar som naturen ger mig på det jag går grubblar över.

Det gör så gott i mig att få formulera det jag känner i någon slags ordsamling.

En litteraturvetare skulle kanske rynka på näsan åt det jag kallar dikter så låt oss säga att det är mina vardagstankar som jag satt på pränt helt enkelt. 

Av den anledningen valde jag att kalla den den för bladguldstunna ord. Orden finns med i den första dikten som jag vill ska vara tongivande åt hela boken. Där finns en dubbeltydighet som jag hoppas att läsaren själv ska upptäcka och tänk så glad jag skulle bli om det är så att det kan finnas tyngd i några av mina bladguldstunna ord.

Jag inbillar mig att mina enkla funderingar kan finna gensvar åtminstone hos de människor som liksom jag inte kan fatta vart livet har tagit vägen. Var det meningen att det skulle vara över så fort? ...Fast egentligen är det ju inte över fastän man hör till dem som kallas äldre.

 

(Info om försäljning finns på startsidan och på https://www.bod.se)

 

 

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0