Andas in våren i ditt sinne

 

Vi lever i en tid som känns overklig just nu, vi trodde bara att farsoter drog fram okontrollerat på den tiden när man inte hade så mycket kunskap. Nu har vi förstått att vi moderna, upplysta människor är lika sköra som människor alltid varit. Vi har förstått att det är allvar och att det enda vi kan göra är att rätta oss efter de riktlinjer som gäller i så här allvarliga tider.

Media målar upp en bild där ekonomisk kris och depressioner oundvikligen kommer att drabba oss och visst kan det vara så men det kan också föra goda ting med sig. 

Vi människor kan inte gå på högvarv hela livet, ibland måste vi sakta av på farten, stanna upp och ta oss tid till eftertanke. Det är den tiden nu och det är så lyckligt att den infaller just när naturen sprudlar av liv. Nya skott slår ut varje dag, flyttfåglar anländer och sjunger med sina finaste stämmor. Vitsipporna prunkar i backarna. Solen värmer.

Unna dig minst en timme om dagen då du inte tänker på sorg och elände. Ta en promenad (utan hörlurar) Lyssna på fåglarna eller humlornas surr, se hur det grönskar och växer! Andas in våren i ditt sinne! Stärk själens muskler så att du orkar lyssna på nyheterna en dag till!

Bilderna är från dagens promenad längs Tidan mellan Kyrkekvarn och Öjaforsen

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0