Backspegelns ljus avgör målets spektrum

Efter lång tid av nätlöshet och flyttbestyr har jag äntligen fått möjlighet att slå mig ner och skriva några rader igen.

 

Livet har förändrats på den dryga månad som gått sedan jag sist skrev.

Vad förändringen innebär vet jag inte riktigt än men jag är spänd på det nya som väntar.

Den sista juli flyttade vi från Mullsjö till Klippan. Dagen därpå firade vi vår 50-åriga bröllopsdag med att börja vårt "nya" liv här i Skåne.

Någon tycker kanske det är märkligt att ett par som just fyllt sjuttio gör ett sådant tvärkast i livet men livet har lärt mig att om det lyser av sol och vackra färger i backspegeln så färgas även målets himmel av ett rosaglödånde skimmer.

När jag tänker tillbaka på allt jag upplevt i livet är det ett lysande, färgrikt spektrum jag ser. Alla vackra platser jag bott på, alla fina människor jag mött, alla vänner som finns kvar även om kontakten med åren har bivit mer sporadisk och inte minst alla underbara resor jag fått göra.  Ja, listan kan göras lång på alla vackra färger som lyser i min backspegel. Solen finns där bakom och det är därför himlen framför mig lyser i en så oemotståndligt mjuk rosa nyans. Jag känner att jag vill framåt och nyfiket utforska vad som finns där framme. Samtidigt vill jag behålla min bild i backspegeln för det är bara så länge solen lyser bakom mig som himlen framför är rosa.

Tack alla "gamla" vänner för att ni finns där i min spegelbild. Ni har alla en speciell nyans, ni har varit med och påverkat mig till att bli den jag är i dag och det är tack vare er och det ljus ni sprider som jag ser en så vacker bild framför mig.

 

(Hur vårt liv här kommer att utformas får jag nog anledning att återkomma till. Redan nu vet jag att det finns vackra motiv här. En del från våra närmaste omgivningar finns just nu i bildgalleriet på startsidan.)

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0