Man talar om hemester!

Det har talats mycket om "hemester" den här sommaren. De som uppfunnit ordet har inte fattat poängen i sitt eget ord. Enligt min uppfattning är det inte hemester att resa bort i sitt eget land. Nej, om du vill hemestra ska du lyfta dina bopålar, packa ner allt du äger i lådor och flytta till en annan del av landet.

Då när du kan sova i din egen säng i ditt "nya Hemma" och sedan göra upptäcktsfärder i din omgivning då har du fattat vad hemester är.

Jag garanterar att det är spännande. Vi upptäcker nya saker varje dag, ibland bara gående från vår egen dörr och andra gånger kommer vi med bilens hjälp till andra delar av kommunen. 

Bilderna ovan visar en vandring på Söderåsen med utgångspunkt från Skäralid. Där får vaderna en utmaning i de branta stigningarna men ögat njuter destomer av rik vegetation och milsvida vyer medan örat njuter av att höra porlande vatten. Det är också tryggt att veta att det är härifrån vårt goda dricksvatten kommer och det lär finnas rikligt. Grannarna säger att de aldrig varit med om vattningsförbud.

Vi har också trampat dressin på en nedlagd järnvägsbana mellan Klippan och Ljungbyhed (en av kommunens orter). 

Vi har upptäckt stigarna längs Bäljane Å och längs Rönne Å likaså. Än har vi inte hunnit lägga i kajakerna men vi har sett ut en plats där det kan vara lämpligt att lägga i så det ska snart bli av.

Vi har bara upptäckt en bråkdel av kommunen än så vi har mycket att se fram emot på vår strapatsrika hemester.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 2
 • #1

  Jan Olof Carlson (tisdag, 01 september 2020 08:19)

  Så vackra bilder! Härligt att ni trivs i Klippan, det glädjer mig.

 • #2

  Margit (tisdag, 01 september 2020 08:54)

  Tack Jan-Olof!
  Ja, vi trivs både med huset, grannarna, orten och omgivningarna.