Vilse i tiden

Morgonens dimma lockade mig ut på en promenad med kameran. Termometern visade på + 1 men förmodligen hade det varit lite kallare nere vid ån för där upptäckte jag en gren som hade både istapp, alhängen och vattendroppe tillsammans med sina gröna blad.

Kanske en något villrådig gren som tvekade mellan alla årstider. Jag har full förståelse för det eftersom jag aldrig har kunnat fatta att jag som väntat hela livet på att bli vuxen plötsligt tvingades inse att jag hade placerats i gruppen som kallas gamla.

 

Jag vill nog ändå tro att det är så här: När man gått genom alla skeden i livet så har man något kvar av allt man upplevt. Man kan alltså vara barn, ungdom, vuxen och gammal i en och samma kropp. Allt man varit med finns ju kvar där.

Tack naturen för dagens årstids(ålders)lektion. Du brukar alltid kunna svara på livets gåtor.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0