Vad är vackert?

Om ett föremål är vackert eller inte beror ofta på sammanhanget det placeras i.  En rostig gammal pump (eller vad det nu kan vara  för föremål jag fångat på bilden) skulle kanske inte imponera så mycket mot en steril bakgrund men inbäddad i den mjukaste grönska drar den blickarna till sig. (Ja, man får till och med lust att fotografera den ointressanta gestalten.)

En människa placerad på fel plats kan upplevas osynlig, eller rent av anskrämlig, men i en annan miljö kan hon glänsa.

Omgiven av människor som ser dig växer du på alla områden medan föraktande människor kan få dig att krympa.

Kan det vara så enkelt som att det beror på oss själva om vi har intressanta människor omkring oss? Det är i alla fall vår egen uppgift att få människor i vår omgivning att blomstra. När vi har lyckats med det blir det nog ett speciellt skimmer kring vår egen enkla gestalt också.

Skriv en kommentar

Kommentarer: 0